. .

Förgyll tavlan med en passepartout

Något som många tycker är kul att pyssla med är att ordna fina tavlor till hemmet, där man kanske har bilder på sin familj och sina vänner. Det finns flera sätt att framhäva bilderna på, till exempel genom en passande ram. Något som är väldigt användbart då man gör tavlor är en sk passepartout. Det är helt enkelt en ram i till exempel papp, som man lägger mellan glaset och fotografiet/målningen. Genom att använda sig av en sådan ram kan man göra så att motivet framhävs mer, och genom att det inte ligger direkt mot glaset så kan ramen också göra att motivet inte skadas lika lätt då åren går, eftersom det gör att det blir lite luft mellan motivet och glaset. Annars kan det påverkas då glaset växlar snabbt i kyla och värme, till exempel om solen ligger på.
Att använda passepartout ger ett djup i bilden, och kan hjälpa till att framhäva motivet genom att vara i olika färger eller former. Det kan bli snyggt att ta upp en färg från ett motiv i få färger i passepartouten, för att ge en extra krydda till tavlan. Om man vill ha flera bilder i en ram så passar det också utmärkt att använda sig av passepartout, då man enkelt kan klippa eller skära ut hål i pappen där man vill placera sina fotografier.
Passepartout är smidigt att köpa online, då man kan se alla mått och färger direkt på hemsidan. Då kan man i lugn och ro mäta och fundera på hur man vill att tavlorna ska se ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>