. .

Snart är det jul!

luciaImorgon är det Lucia, och julen är snart här. Det jag tycker är bäst med julen är att åka hem till familjen, och äta god mat och ha det trevligt tillsammans. Det brukar inte bli så många julbord, men samtidigt så brukar man ju tröttna på maten ganska fort ändå. På julafton blir det risgrynsgröt till frukost, och god ost och korv till pålägg.

Julafton brukar vara ganska lugn, jag tycker om att titta på de julfilmer som brukar sändas på förmiddagen, dock brukar programmen på kvällen generellt vara ganska dåliga. Många program är repriser, fler än vad det brukar vara under en vanlig dag, vilket jag tycker är lite konstigt. Julafton är väl en dag då många brukar samlas kring tv:n, på gott och ont, och då om någon dag kunde man ju sända några nyare filmer. När jag var liten kändes julen mer speciell, och på kvällen före julafton började allting kännas så där magiskt.

På julaftons morgon låg det alltid ett paket utanför min dörr, som mina föräldrar lagt dit efter att jag hade somnat. Det brukar vara något som jag kunde sysselsätta mig med under dagen, som ett pussel eller en bok. Nu när jag är lite äldre så har den där magiska känslan försvunnit ganska mycket, men jag tycker fortfarande att julafton är en av de mest speciella på året, och jag tror att jag alltid kommer känna så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>