. .

Jul i Paris

champsDe flesta vet säkert om det men för dig som inte hade koll så är det väldigt mysigt i Paris veckorna innan jul. Gatorna smyckas med julbelysning och staden lyser mer än vanligt. Oftast brukar det börja kring den 1:a december men de tänder julbelysningen vid Champs-Elysée någgra dagar tidigare.

En annan trevlig sak som julen för med sig är alla de marknader man kan besöka. Det finns flera stora marknader i Paris och dem flesta pågår under större delen av december, så man behöver inte ha någon brådska. En marknad som vi hittade här som var väldigt trevlig var marknaden vid La Defence som ligger i västra Paris.

Fördelen med den marknaden är att den är liten och kompakt plus att man går runt och inte bara fram och tillbaka. Sen i år hade dem en röd matta vilket bidrog lite till en bra stämning. En nackdel som de hade i år var att de spelade R&B istället för klassisk julmusik. Sen blir det ju mycket samma lika. Men så är det ju på dem flesta marknaderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>